Sperziebonen in mosterd

sperziebonen (2K)

  • 400 g sperziebonen
  • zout
  • 150 g spekjes
  • 1 klein gesnipperd uitje
  • 3 teentjes knoflook
  • nootmuskaat
  • 1 theel. honing
  • 2 eetl. mosterd
  • 3 eetl. wijnazijn
  • 6 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. zonnebloempitten

Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar met wat zout.
Bak de spekblokjes zachtjes en fruit op het laatst de ui mee.
Maak een dressing van knoflook, nootmuskaat, honing, mosterd, wijnazijn en olie.
Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan
Laat de sperziebonen kort uitlekken, schep ze om met de dressing.
Serveer op een schaal.
Strooi er de rookspekblokjes en de zonnebloempitten overheen.

Bron: De Kook O Theek
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug