Saffraanrijst uit de oven

saffraanrijst (15K)

  • 300 g risottorijst
  • 90 cl groentebouillon
  • kippenbouillon
  • 1 zoete aardappel ± 400 g
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 plukje saffraandraadjes
  • 1 handje platte peterselie
  • 20 cl droge, witte wijn
  • 50 g Parmezaanse kaas [stukje]
  • 2 klontjes boter
  • zout & peper uit de molen

Oven voorverwarmen op 175 °C
Laat de saffraandraadjes weken in de wijn.
Verwarm de bouillon tot kokend heet.
Snipper de ui.
Verhit een klontje boter in een brede, lage pan die ook in de oven kan.
Fruit hierin de ui glazig op laag vuur.
Schil intussen de zoete aardappel en snij samen met de paprika in kleine blokjes.
Laat beide 5 minuten meefruiten.
Voeg de rijst toe en schep 1 minuut goed om op hoog vuur.
Blus af met de wijn met saffraan.
Giet vervolgens in één keer alle hete bouillon erbij.
Doe zout en flink peper erbij.
Wacht tot de bouillon weer pruttelt.
Zet de pan zonder deksel 30 minutenin de oven tot het vocht helemaal is opgenomen door de rijst.
Roer alles halverwege ee keertje goed om.
Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
Meng samen met een klontje zachte boter door de gare risotto.

Bron: Karin Luiten

Terug