Biefstuk met rode (of groene) curry, olijven en komkommer

  • 15 zwarte Griekse olijven, ontpit
  • 2 cm verse gember, geraspt of tot pulp gehakt
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 3 gulle eetl. Thaise rode currypasta, of
    2 eetl. groene
  • 20 cl kokosmelk
  • ⅓ komkommer
  • 400 g bakbaar vlees, biefstuk, lams- of varkenshaas, dat werk
  • verse koriander, basilicum of munt

Snij de olijven in tweeën, doe ze in koud water en zet een poosje weg om er wat van het zout uit te trekken.
Wrijf het vlees in met de gember, knoflook en zout en zet weg.
Roer de currypasta los in de kokosmelk en warm zachtjes op.
Snij de komkommer in de lengte in vieren, verwijder de zaadjes (eet op) en snijd de ongeschilde buitenkant in piepkleine blokjes.
Barbecue of bak het vlees zoals je het wilt en laat daarna 3 minuten rusten.
Meng de uitgelekte olijven en de komkommer door de saus en warm nog een minuut of 2 door.
Proef en kijk of er verdunning nodig is, of meer smaakmakers.
Snij het vlees in plakken en serveer met de saus.
Bekroon met groen.

Bron: Onno Kleyn

Terug