Komkommer in het groen met tartaar

voor 2 personen

  • 1 komkommer
  • 1 groene paprika
  • ½ groen pepertje
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetl. olie
  • 2 tartaartjes
  • 1 theel. kerrie
  • 2 eetl. zure room

Was de komkommer en schil met een dunschiller, kaasschaaf of mes om en om repen van de schil af.
Snijd de komkommer in blokjes.
Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Was het stukje peper, verwijder de pitjes en snijd de peper klein.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin het tartaar gaar en rul.
Voeg de peper, de paprika en de ringetjes bosui toe met wat zout en de kerrie en roerbak dit enkele minuten.
Doe de blokjes komkommer er bij en roerbak het gerecht in enkele minuten verder gaar.
Roer er van het vuur af de zure room door.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug