Turkse gehaktspiesjes met paprikadip

voor 8 personen

    • voor 8 spiesen
  • 4 geroosterde paprika's (pot)
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theel. gedroogde chilivlokken
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • citroensap
  • 1 kleine ui
  • 8 takjes koriander
  • 300 g mager rundergehakt
  • mespunt kaneel
  • ½ theel. cayennepeper
  • 8 metalen barbecuespiesen

Snijd de paprika's in stukken.
Maak het teentje knoflook schoon.
Snijd de knoflook klein.
Voeg de stukken paprika, de chilivlokken en de helft van het komijnpoeder toe en pureer met een staafmixer of in de keukenmachine alles fijn.
Maak de puree op smaak met wat citroensap.
Roer er eventueel een beetje water door.
Maak het uitje schoon en rasp het fijn.
Was de koriander onder stromend water en knip het klein.
Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de rest van de komijn, de piment, de cayennepeper en een beetje zout.
Vorm van het gehakt 8 rolletjes en rijg ze aan de barbecuespiesen
Rooster de gehaktrolletjes op de barbecue in ca. 8 minuten gaar en bruin.
Geef de paprikadip er bij

Menusuggestie
Lekker met gegrilde zomergroente en meergranenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug