Spaghetti met tuinboontjes, room en ham

voor 2 personen

  • stukje ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 150 g gekookte ham
  • ½ dl witte wijn
  • ½ dl bouillon
  • 1 dl kookroom light
  • 300 gverse gedopte of diepvries tuinbonen
  • 150 - 200 g volkoren spaghetti
  • 5 blaadjes salie

Snijd het stukje ui en de schoongemaakte knoflook klein.
Rol 4 plakjes ham op en houd ze apart.
Snijd de rest van de ham in stukjes.
Fruit de ui en de knoflook met wat peper en een beetje zout een paar minuten zacht in de olie.
Giet er de wijn en de bouillon bij en laat dit 5 minuten koken.
Voeg de kookroom, de kleingesneden ham en de tuinboontjes toe en laat dit een paar minuten pruttelen.
Kook intussen de spaghetti in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Scheur de gewassen blaadjes salie en roer ze door de tuinbonensaus.
Giet de spaghetti af en meng de spaghetti door de tuinbonensaus.
Geef de hamrolletjes er bij.

Bron: Voedingscentrum

Terug