Ovenschotel van pastagratin met veel knoflook

  • 250 g groene tagliatelle
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetl. olijfolie
  • 500 g gehakt, (half om half)
  • 1 groot blik tomatenpuree 140 g
  • ⅛ liter rode wijn
  • 1 theel. Provençaalse kruiden,
  • laurierblad
  • nootmuskaat
  • peper
  • 100 g kaas naar keuze

Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking.
Schep deze in een vergiet, spoel de pasta kort af onder de oude kraan en laat deze goed uitlekken.
Pel de uien en de knoflook en snipper ze zeer fijn.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de uien en knoflook glazig.
Voeg het gehakt toe en bak het al roerend op een hoog vuur.
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat en roer er dan tomatenpuree door.
Blus af met rode wijn, voeg laurierblad en Provencaalse kruiden toe en laat alles met deksel op de pan circa 10 minuten pruttelen.
Roer het geheel af en toe om.
Schep de past in een ingevette ovenschaal.
Verwijder het laurierblad uit het gehaktmengsel en verdeel het gehakt over de pasta.
Rasp de kaas grof en strooi deze over de schotel.
Zet de schaal op het rooster in de oven voor 10 à 12 minuutjes (200 °C., niet voorverwarmen).

Bron: Smulweb

Terug