Malcocinao

  • 150 g kikkererwten (12 uur geweekt)
  • 4 geitenpootjes
  • 1 geitenpens
  • ½ kg geitenbloedworst
  • 2 geroosterde teentjes knoflook
  • 2 Spaanse pepers, in reepjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 uien, gesnipperd
  • peper
  • zout
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjeslaurier
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 l water

Doe de kikkerwertwen en de vooraf schoongemaakte geitenpootjes in een pan met lauwwarm water.
Breng het aan de kook en laat het daarna voor 45 minuten sudderen.
Eenmaal gekookt voeg je de andere ingrediënten toe, behalve de bloedworst, en kook het nog eens 45 minuten.
Op smaak brengen met zout & peper.
Vijf minuten voor het beëindigen van de kooktijd voeg je de bloedworst toe.

Terug