Slavinken met broccoli-kaasgehakt

slavinken (2K)

  • 400 g varkensgehakt
  • 12 reepjes ontbijtspek
  • 100 g broccoli (roosjes, gekookt)
  • 50 g geraspte kaas (oude)
  • 25 g boter
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 4 cocktailprikkers

Hak de broccoli fijn.
Meng in een kom het gehakt, broccoli en kaas door elkaar.
Breng het gehaktmengsel op smaak met zout & peper.
Vorm van het gehaktmengsel 4 vleesrolletjes van 9 cm lang en 4 cm dik.
Leg 3 repen ontbijtspek naast elkaar en rol hierin een gehaktrolletje op tot een slavink.
Steek de uiteinden van het ontbijtspek vast met een cocktailprikker.
Maak op deze wijze nog drie slavinken.
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de slavinken in ca. 2 minuten rondom bruin.
Bak de slavinken in ca. 15 - 20 minuten op zacht vuur gaar.
Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje water aan het vlees toe.
Lekker met aardappelrozetjes en venkel.

Bron: Voorlichtingsbureau Vlees

Terug