Meritus-stoofvlees gegaard in bruine Leffe

stoofvlees4 (2K)

  • 50 g boter
  • 800 g Meritus-stoofvlees
  • 2 uien
  • 40 cl krachtige bruine fond
  • 2 eetl. graanmosterd
  • 2 eetl. mosterd
  • 2 flesjes Bruine Leffe
  • ca. 150 g kandijsuiker (naar eigen smaak)
  • bruine roux
  • peper en zout

Bak het stoofvlees aan in boter tot het bruin is.
Snipper de ui en voeg samen met de twee soorten mosterd toe aan het vlees.
Laat de gesnipperde ui even aanfruiten.
Blus het geheel met bruine Leffe en bruine fond.
Laat garen tot het stoofvlees mals is en voeg dan naar eigen smaak peper, zout en kandijsuiker toe.
Bind eventueel een beetje met bruine roux.
Serveren met handgesneden frietjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug