Taartje van tomaat met Meritus tournedos,
ganzenlever en saus van porto en madeira

taartje_meritus (1K)

  • 1 plak bladerdeeg van ongeveer 20 cm doorsnede voor 4 rondjes
  • tomatencompôte
  • 4 plakken Mozarella
  • basilicum
  • olijfolie
  • zeezout
  • 2 tomaten
  • 4 tournedos
  • 4 x 40 g ganzenlever
  • ½ l porto
  • ¼ l Madera
  • 1 sjalot
  • tijm enlaurier
  • kalfsfond
  • 100 g gerookt spek

Het taartje van tomaat:
Hiervoor het bladerdeeg afbakken in ronde schijven.
Eerst de schijven uitsteken met een vormpje of een glas.
Bovenop elk stuk wat compôte van tomaat schikken, een schijf mozzarella en bestrooien met wat basilicum.
Rondom beleggen met schijfjes tomaat.
Met olijfolie besprenkelen en met grof zeezout afsmaken.
Afbakken in de voorverwarmde oven van 170 °C gedurende 20 min.
Dan de 4 stukken tournedos van +/- 130 gram per persoon bakken naar eigen wens.
Daarna de 4 stuks van +/- 40 gr. per persoon in de pan bakken.
De saus:
Laat hiervoor de halve liter Porto en 250 centiliter Madera met de fijngehakte sjalot een takje tijm, een blaadje laurier en de blokjes spek inkoken tot ⅓.
Daarna de kalfsfond toevoegen en afwerken met boter.
Alles op het bord schikken.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug