Spinazieroomgratin met gehaktballen

  • 700 g panklare aardappelschijfjes
  • 1 pak bladspinazie (450 gr, ontdooid)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 12½ cl slagroom
  • 50 g oude kaas (geraspt)
  • 500 g h.o.h. gehakt
  • 3 eetl. pittige mosterd
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 2 eetl. paneermeel
  • 40 g boter

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een ovenschaal (2 liter) in.
Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal en de spinazie erbovenop.
Bestrooi met peper en zout, roer de knoflook door de slagroom en schenk over de schotel.
Bestrooi met de kaas en bak de gratin in 25 a 30 minuten goudbruin.
Maak ondertussen het gehakt aan met 1 eetlepel mosterd, het ei, paneermeel en peper & zout naar smaak en vorm er 4 mooie ballen van.
Bak deze in de boter rondom bruin aan, zet het vuur lager en bak de ballen in ca 25 minuten met deksel op de pan zachtjes verder gaar.
Haal de ballen dan uit de pan en houd warm onder alufolie.
Roer de rest van de mosterd door het bakvet en voeg wat water (of runderbouillon) toe.
Roer de aanbaksels los en breng de mosterdsaus op smaak met peper en zout.
Serveer het los van elkaar met een flinke scheut saus.

Bron: Smulweb

Terug