Gebakken zesrib met choronsaus, gegrilde tomaat en prinsessenboontjes

zesrib (2K)

  • 4 x 300 g Meritus-zesrib
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 50 g fijngehakte peterselie
  • 4 tomaten
  • 1 gehakte sjalot
  • paneermeel
  • look
  • boter
  • zeezout & peper
voor de choronsaus
  • 8 eidooiers
  • 4 eetl. dragonazijn
  • 250 g gesmolten hoeveboter
  • 2 eetl. tomaten puree
  • 1 ontpitte in blokjes gesneden tomaat

De choronsaus:
Doe de eidooiers in een steelpan en klop ze los, samen met de dragonazijn op een klein vuurtje, tot de massa schuim vormt.
Neem de steelpan van het vuur en voeg zachtjes de gesmolten boter toe.
Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe.
Houd zachtjes warm, best au bain-marie.

Kook de boontjes in gezouten water tot ze gaar zijn.
Stoof de boontjes met sjalot en dresseer op het bord.
Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschotel.
Bestrooi ze met paneermeel, boter en look.
Zet ze 10 minuten in de oven op 180 °C.
Bak de zesrib in boter op de gewenste bakwijze.
Kruid met peper en zeezout.
Schik de zesrib op het bord, naast de boontjes.
Werk af met de saus en de gegrilde tomaat.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug