Peren broodschotel uit de oven

peren_broodschotel (2K)

voor 6 personen
  • 1 eetl. zachte boter
  • 8 sneden witbrood zonder korst
  • 4 geschilde, in plakken gesneden handperen
  • 75 g rozijnen
  • 2,5 dl melk
  • 125 g suiker
  • 1 gespleten vanillestokje of 1 zakje vanillesuiker
  • 6 eieren
  • 3 eetl. kaneelsuiker
  • ( 3 eetl. suiker + 1 theel. kaneel)

Een ovenschaal licht bestrijken met zachte boter.
De sneden witbrood licht roosteren en schuin doorsnijden.
Dan de helft, dakpansgewijs over de bodem van de schaal verdelen.
Hierop de plakken peer verdelen en bestrooien met de rozijnen.
Afdekken met de overige sneden witbrood.
De melk verwarmen met de suiker en het vanillestokje of vanillesuiker.
De eieren loskloppen.
De pan melk van het vuur nemen en het eimengsel onder voortdurend roeren aan de melk toevoegen.
Het mengsel door een zeef over de broodsneetjes gieten.
Het geheel bestrooien met de kaneelsuiker.
Zet de schaal in een heetwaterbad, in een voorverwarmde oven op 180º C en laat gedurende 40 tot 45 minuten bakken.
Direct uit de oven serveren.
Ook een scheutje likeur of Cognac is welkom als smaakversterker!

Wijnadvies
een zoete dessertwijn: Bijv. Bergerac Moëlleux, Cellier, Zuid Frankrijk

Succestip
Vervang de peer doorappelpartjes, gekonfijte kersen of sukade.
Ook een scheutje likeur of Cognac is welkom als smaakversterker!

Bron: Spar Succes recepten

Terug