Vijfschaft met rookworst

vijfschaft (1K)

  • 1 pot bruine bonen
  • 3 niet te grote, in blokjes gesneden winterwortel
  • 3 in plakken gesneden uien
  • 2 zure appelen, zonder klokhuis, geschild en in partjes gesneden
  • kilo aardappelen, in grote dobbelstenen gesneden
  • 2 grote of 4 kleine rookworsten
  • 1 theel. roomboter
  • zout
  • aardappelmeel

Breng de aardappelen aan de kook met ruim water en zout.
Na 10 minuten koken, de wortel, uienplakken en appel erbij doen en laten meekoken tot de aardappels gaar zijn.
Dan de bruine bonen toevoegen en het geheel weer aan de kook laten komen.
Het vocht afgieten, opvangen en licht binden met aardappelmeel.
Dan weer aan het geheel toevoegen en op smaak controleren.
Op het laatst een klontje boter door de vijfschaft roeren.
In de tussentijd de rookworsten wellen in bijna kokend water.
Serveer de vijfschaft in diepe borden en leg de rookworst heel of in plakjes er bovenop.

Wijnadvies
Kaapse Roos Rooiwijn, Zuid Afrika.

Succestip
Uitgebakken spekjes hierbij zijn heerlijk!

Bron: Spar Succes recepten

Terug