Kinnebak in het krieken

(Hamlappen uit de oven) met horlepeekes (worteltjes) en potjebraders (krielaardappeltjes)

kinnebak (2K)

  • 4 hamlappen (ca. 500 g)
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. bloem
  • 100 g boter, margarine of spekvet
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 dl bouillon
  • 2 eetl. azijn
  • 1 blaadjelaurier
  • 3 blaadjes salie
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 flinke bos worteltjes, zonder loof, geschrapt en gewassen
  • 3 fijngesneden sjalotjes
  • 1 schepje suiker
  • 2 theel. roomboter
  • 400 g krielaardappeltjes
  • 2 eetl. gehakte peterselie

De hamlappen kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen.
Vervolgens in een braadpan aan beide zijden goudbruin bakken.
De ui, azijn en de kruiden er aan toevoegen.
De bouillon erbij gieten en het geheel aan de kook brengen.
Afsluiten met een deksel en in een voorverwarmde oven op 200  C in ca. 30 minuten laten stoven.
De worteltjes koken met peper, zout, sjalotjes en een schepje suiker.
Afgieten en opschudden met een klontje boter.
In de tussentijd de aardappeltjes met wat zout koken, afgieten en met boter goudbruin bakken.
De hamlappen over voorverwarmde borden verdelen en de worteltjes en aardappeltjes erbij scheppen.
Het vlees met de saus bedekken.
Het geheel bestrooien met peterselie.

Wijnadvies
C tes du Rh ne, Cellier, Zuid-Oost Frankrijk

Succestip
Vindt u de saus aan de dunne kant, dan kunt u deze licht binden met aardappelmeel opgelost in water of met wat allesbinder.

Terug