Gevulde wittekoolrolletjes met gehakt

wittekoolrolletje (1K)

  • 12 bladeren van 1 wittekool
  • 400 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 1 fijngesneden ui, glazig gebakken
  • 2 eetl. boter
  • peper en zout
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • 500 g krielaardappeltjes
  • 1 eetl. boter + 1 eetl. olie
  • 1 potje zure room

Pel voorzichtig de bladeren van de wittekool en kook deze 2 minuten in water met zout, giet ze af en spoel goed koud.
Maak ze droog met een doek en spreid ze vlak uit op het werkvlak.
Meng het gehakt met het ei en de glazig gebakken ui en kruid met peper en zout.
Is het mengsel te slap, strooi er dan wat paneermeel bij.
Verdeel het gehakt over de bladeren en rol ze op.
Braad de koolrolletjes in een braadpan lichtjes aan met boter.
Neem ze uit de pan en plaats ze in een ovenschotel.
Voeg het blik gepelde tomaten en de oregano toe aan de braadjus en laat goed doorkoken.
Giet de zure room erbij en schep het geheel over de rolletjes.
Laat de schotel ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180º C garen.
Af en toe controleren of het niet te hard gaat!
Bak ondertussen de krielaardappeltjes in uitgebruiste boter met een lepel olie, goudbruin.
Bestrooi op het laatst zowel de rolletjes als de aardappeltjes met gehakte peterselie.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon/Merlot, Santa Balera, Chili.

Succestip
Bestrooi met geraspte kaas, 10 minuten voordat de schotel uit de oven komt.

Bron: Spar Succes recepten

Terug