Aardappeltartaar

aardappeltartaar (1K)

  • 5 grote vastkokende aardappelen
  • 2 eetl. zongedroogde tomaten (op olie)
  • 2 eetl. artisjokbodems (vers of uit blik)
  • 1 eetl. kappertjes
  • 1 eetl. verse basilicum
  • 1 sjalot
  • 2 kopjes olijfolie
  • 1 eetl. roze peperbolletjes (op nat)

Kook de ongeschilde aardappelen gaar in gezouten water (kan ook in de microgolfoven).
Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in kleine dobbelsteentjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een pan.
Doe er de fijngesneden sjalot, zongedroogde tomaten, artisjokbodems, roze peperbolletjes, basilicum en kappertjes bij.
Laat alles kort stoven.
Voeg er de aardappelen en resterende olijfolie bij en meng tot een smeuïg gerecht.

Tip

Hoe kleiner je de aardappelen snijdt, hoe beter de smaak.
Voor de afwerking van het gerecht kan je een geraspte wortel gebruiken die je enkele minuten kookt en nadien kort frituurt.
Zo blijft de kleur mooi behouden.

Bron: Patapas

Terug