Gesmoorde runderlappen

runderlappen_gesmoord (2K)

  • 1 kg runderriblappen
  • versgemalen zwarte peper en zout
  • 2 eetl. grove mosterd
  • 1 eetl. arachide olie
  • 1 eetl. boter
  • 1 dl jenever
  • 3 kruidnagels
  • 100 g bruine suiker
  • 500 g kleine spruitjes
  • 1 pak aardappelpuree met bieslook en crème fraîche

De riblappen kruiden met peper en zout en met de mosterd bestrijken.
Vervolgens in een braadpan de olie verhitten en hierin de boter laten uitbruisen.
Het vlees hierin aan beide zijden dichtschroeien en goudbruin bakken.
Afblussen met de jenever.
De kruidnagels toevoegen en opvullen met water, tot het vlees net onderstaat.
Breng het geheel aan de kook en sluit de braadpan af met een deksel.
Stoof het vlees op matig vuur in 1 tot 1½ uur gaar.
De spruitjes schoonmaken en in water met wat zout bijna gaarkoken, afgieten en koud spoelen.
Terug in de pan doen en opschudden met wat roomboter, kruiden met peper en zout.
Maak aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm.
Neem het vlees uit de pan en houd het even warm.
Voeg de bruine suiker aan de jus toe en laat het geheel even inkoken tot de jus wat stroperig aandoet.
Nu het vlees weer terug leggen in de jus en warm houden.
Schep de puree en de spruitjes op de borden en leg de sukadelapjes erbij.
Schep wat jus over het vlees.

Wijnadvies
Vinho Tinto, Vina Vermeta, Alicante, Spanje.

Succestip
U kunt het gaarproces versnellen door het vlees in een hoge drukpan te bereiden.

Bron: Spar Succes recepten

Terug