Sukadelappen met specerijen

sukadelappen (1K)

  • 800 g sukadelapjes (8 stuks)
  • versgemalen peper en zout
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 2 eetl. bloem
  • 2 uien in ringen gesneden
  • 2 tomaten in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespuntje gemberpoeder of 1 eetl. gembersiroop
  • 1 blaadjelaurier
  • 1 kaneelstokje
  • 1 takje tijm of 1 theel. tijmblaadjes
  • 1/4 l runderbouillon
  • 1 glas rode wijn
  • 1 pak tagliatelle (400 g)
  • 1 broccoli
  • 2 eetl. olijfolie
  • 25 g roomboter

De sukadelapjes licht kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen.
In een ovenbestendige braadpan aan beide zijden goudbruin aanbakken.
Voeg de ui, knoflook, tomaat er aan toe en laat even meebakken.
Voeg dan de kruiden toe en blus af met de rode wijn en bouillon.
De sukadelapjes moeten net onder staan.
Heeft u niet genoeg vocht, voeg dan nog wat water toe.
Breng het geheel aan de kook en sluit de braadpan af met een deksel.
Zet de braadpan in een voorverwarmde oven op 160º C en laat het geheel 2 uur stoven.
Af en toe even controleren!
In de tussentijd de broccoli schoonmaken en in water beetgaar koken, goed koud spoelen en bewaren tot later.
De tagliatelle in water met wat zout beetgaar koken, afgieten en koud spoelen.
De broccoli vlak voor gebruik opschudden met roomboter en licht kruiden met versgemalen peper en zout.
De tagliatelle opschudden met olijfolie en nakruiden met peper en zout.
De sukadelapjes voorzichtig uit de pan op voorverwarmde borden scheppen.
De saus door een fijne zeef gieten en over het vlees scheppen.
De tagliatelle en broccoli erbij serveren.

Wijnadvies
Cotes de Bergerac, Frankrijk.

Bron: Spar Succes recepten

Terug