Zuurkoolschotel met gehakt en pruimen

zuurkoolschotel (1K)

  • 50 g boter
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 dl witte port
  • 12 gedroogde pruimen zonder pit
  • 2 laurierblaadjes
  • 500 g wijnzuurkool
  • 1 pak aardappelpuree
  • 3 - 4 eetlepels paneermeel of witbroodkruim
  • 25 g boter in blokjes

Laat de boter uitbruisen in een ruime pan en bak het gehakt rul.
Voeg de ui er aan toe en bak deze een paar minuten mee.
Verwarm de port en laat hierin de pruimen samen met de laurier ca. 10 minuten wellen.
Maak de zuurkool los en verdeel deze over de bodem van een ingevette ovenschaal.
Verdeel de pruimen samen met de port en laurier over de zuurkool.
Schep hierop het rulgebakken gehakt.
Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en strijk deze over het geheel.
Bestrooi de aardappelpuree met paneermeel of witbroodkruim en verdeel hierover de blokjes boter.
Zet de schotel 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180º C tot er een goudbruin korstje op zit.

Wijnadvies
Pinot Blanc Rudisbourg, Elzas, Frankrijk.

Succestip
Vervang de pruimen door ananas en rozijnen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug