Draadjesvlees met sperziebonen

draadjesvlees (1K)

  • 1 kg runderlappen
  • versgemalen peper en zout
  • 100 g boter of margarine
  • 2 grof gesneden uien
  • 3 grof gesneden tomaten
  • ca. 1 l water of runderbouillon
  • ½ theel. tijmblaadjes of een takje verse tijm
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjeslaurier
  • 400 g sperziebonen
  • 1 eetl. roomboter
  • gekookte of gebakken aardappeltjes

De runderlappen licht kruiden met peper en zout.
De boter of margarine in een pan met dikke bodem of braadpan laten uitbruisen.
Hierin het vlees aan beide zijden goed aanbraden.
Even uit de pan nemen.
In de braadjus, de uien, tomaat en kruiden even laten meegaan.
Afblussen met water of bouillon en het vlees terug in de pan leggen.
Vervolgens 1 tot 1½ uur laten stoven op matig vuur onder deksel.
Wel af en toe controleren en zonodig wat extra vocht toevoegen.
Op smaak controleren en indien nodig kruiden met peper en zout.
In de tussentijd de sperziebonen schoonmaken en bijna gaar koken in water met wat zout.
Afgieten en direct met koud water afspoelen.
Vlak voor het serveren verwarmen met een lepel roomboter.
Serveren met gekookte of gebakken aardappeltjes.

Wijnadvies
Vin rouge, Vin de pays de l’Herault, Caveau, Languedoc, Frankrijk.

Succestip
Vind u de saus te dun, dan kunt u deze licht binden met allesbinder of in water opgelost aardappelmeel.

Bron: Spar Succes recepten

Terug