Ouderwetse hachee met rode koolrolletjes

hachee (1K)

  • 500 g runderpoulet
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 flesje donker bier
  • 3 gesneden uien
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 kruidnageltje
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. azijn
  • versgemalen peper & zout
  • 1 pot kant en klare rode kool
  • 12 plakken dungesneden
  • ontbijtspek
  • gekookte aardappelen of rijst

Het vlees kruiden met versgemalen peper en bestrooien met bloem.
De olie verhitten en het vlees samen met de ui en het sjalotje aanbraden.
Afblussen met het bier en opvullen met water tot het vlees net onder staat.
De laurier, tomatenpuree en kruidnagel erbij doen en het geheel aan de kook brengen.
Vervolgens op een laag vuur onder een deksel in ca. 60 minuten laten stoven.
Als het vocht teveel indampt, een beetje water toevoegen.
Op het laatst op smaak brengen, indien nodig met peper, zout en azijn.
Terwijl het vlees stooft, de rode kool op een zeef scheppen en goed laten uitlekken.
De plakken ontbijtspek uitleggen op het werkvlak.
Op iedere plak een eetlepel rode kool scheppen en oprollen.
In een ovenschaal plaatsen en ca. 20 minuten voor de stoofschotel klaar is, in een voorverwarmde oven op 180 °C in ca. 15 minuten bakken totdat het spek knapperig is.
Serveer de hachee en de rode koolrolletjes met gekookte aardappelen of rijst.

Succestip
Gebruik in plaats van de bloem bij het vlees, 4 verkruimelde plakken ontbijtkoek voor een nog traditionelere smaak!

Bron: Spar Succes recepten

Terug