Fondue met gehaktballetjes en frisse groene kruidensaus

fondue (3K)

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 dl mayonaise
  • ½ dl zure room
  • ½ eetl. peterselie (verse, fijngehakt)
  • 1 eetl. bieslook (verse, fijngehakt)
  • ½ eetl. munt (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 1 ei
  • 3 eetl. bloem
  • fonduepan voor ⅔ gevuld met plantaardige olie
  • fonduevorken

Roer in een kom de mayonaise, zure room, peterselie, bieslook en munt tot een frisse groene kruidensaus.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Kneed in een kom het gehakt, ui, ei, zout & peper door elkaar en rol hier ca. 40 kleine balletjes van.
Rol de gehaktballetjes door de bloem.
Verwarm de olie in de fonduepan tot 190 °C.
Steek een gehaktballetje aan een fonduevork en bak de gehaktballetjes één voor één in ca. 4 minuten goudbruin en gaar.
Leg het gebakken gehaktballetje op een bord en schep er wat frisse groene kruidensaus over.
Lekker met stokbrood en salades.

Bron: Vlees.nl

Terug