Lamskebab met tomatensaus

voor 2 personen

  • 1 (rode) ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram tomaten
  • ± - 1 eetl. azijn
  • 4 takjes koriander
  • 200 g lamsgehakt
  • 1 theel. gemalen komijn (djinten)

Maak de groente schoon.
Pureer de ui met de paprika fijn met een staafmixer of in de keukenmachine.
Houd 2 lepels hiervan achter.
Voeg bij de rest de tomaten en de helft van het korianderblad en pureer dit grof.
Maak de tomatensaus op smaak met wat azijn, peper en een beetje zout.
Maak het gehakt aan met de achtergehouden ui en paprika, de rest van de klein geknipte koriander, de gemalen komijn, peper en wat zout.
Vorm er 6 balletjes van en druk ze een beetje plat.
Gril de kebab op de barbecue of een grillpan in 6 minuten gaar en bruin.
Geef de tomatensaus er bij.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug