Gevulde portobello's op de barbecue

voor 2 personen

  • 2 - 4 portobello's of 4 - 6 grote champignons
  • 100 g tofu
  • 50 g zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc)
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 2 eetl. tapenade
  • aluminiumfolie

Wrijf de paddestoelen schoon en breek de stelen eruit.
Hak de stelen klein.
Prak de tofu met een vork fijn en meng er de geitenkaas en de gehakte stelen door.
Pers het teentje knoflook er boven uit en maak het mengsel op smaak met peper en wat tijm.
Vul de paddestoelen met het mengsel.
Gebruik voor iedere paddestoel een apart stuk aluminiumfolie en verdeel hierover de tapenade.
Plaats de paddestoelen op de tapenade en vouw het folie dicht.
Laat de paddestoelen op de barbecue of in een matig hete oven in 15 minuten heet worden.

Menusuggestie
Lekker met rauwkost en een gepofte aardappel met frisse bieslookvulling.

Bron: Voedingscentrum

Terug