Varkensgebraad met aardappelen

varkensgebraad_aardappelen (1K)

  • 10 grote, vastkokende aardappelen in blokjes van 2 cm
  • 4 varkensmignonnetten (100 à 150 g per persoon)
  • 3 teentjes look , fijngesnipperd
  • 2 eetl. salie , fijngesnipperd
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Vermeng look, salie, zout & peper in een kleine kom.
Houd 1 eetlepel look apart.
Wrijf het vlees in met het kruidenmengsel.
Meng de aardappelen met olijfolie en de resterende look.
Plaats de aardappelen en het vlees in een braadslee in de oven.
Haal de braadslee na een half uur uit de oven.
Schud op en bestrijk het vlees met het braadvocht.
Verlaag de oventemperatuur tot 160 °C.
Laat alles nog 15 à 20 minuten braden.
Als het vlees gaar is, laat je het 5 minuten rusten en snijd je het in dunne plakjes.

Tip

Serveer met groene bonen of een eenvoudige tomatensaus.

Bron: Potato Mania

Terug