Ovenschotel met peulvruchten, paprika en zure room

ovenschotel_peulvruchten (3K)

  • 2 rode uien, grof gesneden
  • 2 rode of gele (punt)paprika's, in reepjes
  • olijfolie
  • 300 g lams- of rundergehakt
  • mespunt kaneel
  • 1 eetl. oregano
  • 2 blikken à 40 cl kikkererwten
  • 1 blik à 40 cl linzen
  • 25 cl zure room
  • 50 g geraspte Parmigiano Reggiano
  • 20 g bloem

Zet nu of vanavond de oven aan op 200 °C.
Fruit op het fornuis de ui en de paprika in een gezond grote scheut olijfolie 5 minuten en voeg het gehakt, kaneel, oregano en zout toe.
Braad het half los; en mogen lekkere bonkjes in blijven zitten.
Doe de uitgelekte linzen en kikkererwten in een niet te grote ovenschaal en verdeel het gehakt erover.
Roer de zure room met de kaas, de bloem en wat zout & peper glad en verdeel erover.
Bak nu of vanavond tot het fraai kleurt, in 15 - 20 minuten.
Erbij: geen brood, wel groente, veel groente.

Bron: Onno Kleyn

Terug