Rijstepot

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 eetl. olie
  • 175 - 200 g zilvervliesrijst
  • ca. 4 dl bouillon
  • 200 g sperziebonen
  • 150 g varkenspoelet
  • 1 blikje doperwten
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • tijm of oregano

Fruit de ui in 1 eetlepel olie glazig.
Voeg de rijst toe en bak de rijst even mee.
Giet er de bouillon bij en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
Kook de sperziebonen 5 minuten in een beetje water.
Bak het vlees in de andere eetlepel olie bruin en gaar.
Strooi er peper en een beetje zout over.
Laat de doperwten uitlekken.
Snijd de paprika's klein.
Roerbak de doperwtjes, de paprika's en de sperziebonen kort mee met het vlees.
Meng dit door de rijst.
Maak het op smaak met wat tijm of oregano.

Menusuggestie
Lekker met zilveruitjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug