Penne met venkel, salami en tomaat

voor 2 personen

  • 1 venkelknol
  • 1 teentje knoflook
  • 75 g salami
  • 25 g rauwe ham
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 gedroogd pepertje
  • 150 - 200 g volkoren penne

Was de venkel onder stromend water.
Verwijder de onderste schijf en de stelen.
Bewaar het fijne groen.
Snijd de venkel in smalle repen.
Maak de knoflook schoon en snijd het teentje klein.
Snijd de salami en de rauwe ham in reepjes.
Bak de salami in een pan langzaam bruin.
Bak de rauwe ham, de venkel en de knoflook even mee.
Voeg de gepelde tomaten toe en verkruimel het pepertje er boven.
Laat de saus 10 minuten pruttelen.
Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Laat de penne uitlekken en schep de pasta door de saus.
Strooi het fijne venkelgroen er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug