Varkensvleescurry met aubergine

voor 2 personen

  • 200 g hamlap
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. rode currypasta (pot)
  • 100 g sperziebonen of kousenband
  • 3 kleine of 1 grote aubergine
  • 1 grote groene chilipeper
  • 1 eetl. vissaus of sojasaus
  • 2 theel. citroensap
  • ½ eetl. palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • 10 basilicumblaadjes

Snijd het vlees in blokjes.
Verhit de olie en bak hierin de currypasta 2 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het 5 minuten mee.
Giet er 3 dl water bij en laat het 10 minuten sudderen.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in stukjes.
Was de aubergines en snijd ze in flinke stukken.
Was de chilipeper en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
Snijd de peper in de lengte in vieren.
Doe de groente en de peper bij het vlees en laat alles nog eens 10 minuten sudderen.
Maak het gerecht op smaak met de vissaus, het citroensap, de palmsuiker en de in stukjes gescheurde basilicum.

Menusuggestie
Lekker met zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug