Groentesaté met gewokte kruidenrijst

groentesate (4K)

  • 400 g witte rijst
  • 200 g kleine champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g grofgesneden wokgroenten
  • 3 eetl. Conimex Wok Marinade
  • wokolie
  • 6 eetl. fijngehakte groene kruiden
    (bijv. bieslook, koriander en basilicum)
  • 1 beker pinda satésaus
  • ½ potje seroendeng

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Maak de champignons schoon.
Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
Meng de wokgroenten en de champignons met de wok marinade, laat ze een paar minuten staan en rijg ze aan satéstokjes.
Rooster de saté onder de hete grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar.
Geregeld keren.
Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en wok hierin de ui en knoflook ca. 3 minuten.
Schep de rijst erdoor, wok nog 2 minuten.
Meng op het laatst met de kruiden.
Verwarm de satésaus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Roer er vlak voor het serveren ⅔ van de seroendeng door.
Schep de kruidenrijst op 4 warme borden, leg de groentesaté erop en schep daar wat saus over.
Bestrooi met een beetje seroendeng.
Geef de rest van de saus erbij.

Op tafel
Zet lekker gekruide kroepoek saté op tafel, dat past er helemaal bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de grofgesneden wokgroenten door in stukjes gesneden groenten zoals prei, paprika, kerstomaatjes, courgette en shiitakes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalendip en Gemarineerde sinaasappel en lychees met gember toe.

Bron: Conimex

Terug