Chinese kool met chorizo en linzen

  • 2 rode uien, in grove flinters
  • 8 cm chorizo, in heel kleine blokjes
  • 6 eetl. olijfolie extra vierge
  • 1 Chinese kool, fijngesneden
  • 250 g linzen uit blik
  • 250 g kikkererwten uit blik
  • 1 theel. komijnpoeder

Fruit de ui met de chorizo rustig in de olie, 2 minuten.
Doe er de kool bij en laat op laag vuur, onder een deksel, 5 minuten garen.
Voeg de linzen en kikkererwten toe en warm goed door; breng op smaak met zout en komijn.
Daarnaast eten we een slaatje van de rode kool, nog een schep linzen, munt, walnoten, limoensap, honing, sesamolie en wat zout.
Maar zeker geen brood!

Slaatje

  • 250 g geschaafde rode kool
  • 100 g linzen uit blik
  • 20 blaadjes munt, fijngesneden
  • 50 g gepelde walnoten
  • 8 eetl. limoensap
  • 1 eetl. honing
  • 8 eetl. sesamolie

Bron: Onno Kleyn

Terug