Rode curry van vleesreepjes met kruidige spinazie

rode_curry_vleesreepjes (2K)

  • 400 g basmatirijst
  • 4 lente-uitjes
  • wokolie
  • 400 g vleesreepjes
  • 1 bakje boemboe voor rode curry
  • 1 pakje (20 cl) romige kokosmelk
  • 1½ kg gewassen verse spinazie
  • 2 theel. kerrie
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 6 eetl. fijngehakte koriander

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet en laten uitlekken.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd in schuine plakjes.
Verhit een pan, voeg 2 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de vleesreepjes 3 minuten.
Voeg de boemboe en de kokosmelk toe.
Laat ca. 8 minuten zachtjes pruttelen.
Verhit ondertussen een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe.
Voeg de spinazie in 3 porties toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is.
Voeg de lente-uitjes en de kerrie toe en roerbak nog 1 - 2 minuten.
Rooster in een droge koekenpan de amandelen al roerende goudbruin, laat op een bord afkoelen.
Schep de koriander en ¾ van de amandelen door de curry.
Verdeel de rijst over 4 borden.
Schep de rode curry van vleesreepjes en de spinazie ernaast.
Strooi de rest van de koriander over de curry.

Op tafel
Geef er lekkere knapperige kroepoek sweet chili bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de lente-uitjes door 2 kleine rode uien en 3 teentjes knoflook.
Ook lekker met geroerbakte Chinese kool in plaats van spinazie.

Bron: Conimex

Terug