Polentacake met tequila sunriseijs

  • 225 g mango schoon
  • 3 eierdooiers
  • 65 g fijne kristalsuiker
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl vers sinaasappelsap
  • 1 dl tequila
  • sap en geraspte schil van 1 citroen

Zet een grote plastic bak voor het ijs in de diepvries.
Snijd de helft van de mango in zeer kleine stukjes en houd ze apart.
Werk de rest door een zeef.
Houd de puree apart.
Roer de suiker door de dooiers.
Breng de room en sinaasappelsap in een pannetje op laag vuur aan de kook.
Haal de pan van het vuur en roer er het dooiermengsel door.
Zet hem weer op laag vuur en roer met een houten lepel tot de massa licht gebonden is (ca. 1 minuut).
Haal de pan van het vuur en spatel de achtergebleven mango stukjes door de inhoud.
Roer er dan de tequila, citroensap, mangopuree en citroenrasp door.
Haal de bak uit de diepvries en giet hem tot driekwart vol ijsmassa (neem zo nodig nog een andere bak).
Laat alles afkoelen en zet het zonder deksel in de diepvries.
Roer de ijsmassa na 30 minuten goed door en zet de bak weer in de diepvries.
Herhaal dat met tussenpozen van 30 minuten tot de massa bevroren is.
Of draai er in de ijsmachine een dikke massa van en doe die in een bak in de diepvries.

Gerard en Ria Massalt

Terug