Mexicaans gemarineerd hamlapje

voor 2 personen

  • 1 rode paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 1 (rode) ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. gemalen komijn (djinten)
  • ½ theel. gemalen kruidnagel
  • 2 eetl. azijn
  • 150 g hamlap
  • 1 eetl. olie

Maak de paprika, de peper, de ui en de knoflook schoon.
Verwijder van de peper de zaadjes.
Pureer in de keukenmachine of met een staafmixer de paprika, de peper, de ui, de knoflook, de komijn, de kruidnagel en de azijn tot een pasta.
Snijd het vlees in smalle reepjes.
Meng de boemboe door het vlees en laat het minimaal 1 uur in de koelkast marineren.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees met de marinade in 10 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen met maïs en kidneybonen.

Bron: Voedingscentrum

Terug