Cannellónirolletjes met groente en geitenkaas en eier-kruidendressing

cannellónirolletjes (2K)
vegetarisch,voor 2 personen

  • 10 kleine lasagnebladen
  • 1 kleine courgette
  • 100 g (grot)champignons
  • 8 kerstomaatjes
  • 1 eetl. olie
  • peper, zout

Kook de lasagne 3 minuten in ruim kokend water.
Neem de bladen uit het water en leg de stukken naast elkaar, afgedekt met plasticfolie.
Maak de groente schoon.
Snijd ca. ⅓ deel van de courgette in heel kleine blokjes.
Snijd een paar champignons in dunne plakjes en een paar kerstomaatjes in stukjes.
Verwarm de olie en roerbak hierin de blokjes courgette en de champignonplakjes enkele minuten.
Voeg de stukjes tomaat toe en maak het geheel op smaak met peper, zout en wat Provençaalse kruiden.
Neem de pan van het vuur en verkruimel de geitenkaas erdoor.
Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol deze op.
Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenvaste schaal en bestrijk ze met wat olie.
Warm de oven voor op 200 °C en bak de rolletjes in ca. 20 minuten heet en bruin.
Snijd de rest van de groente in plakken en roerbak deze.
Kook de eieren in 9 minuten hard.
Pel de eieren en hak ze klein.
Was de peterselie en knip deze klein.
Verwarm de crème fraîche en roer de gehakte eieren, de kruiden en peper en zout erdoor.
Serveer de geroerbakte groente erbij.

Bron: Voedingscentrum

Terug