Reebiefstukjes

reebiefstuk (2K)

voor 2 personen

  • 1 kleine sjalot
  • 2 reebiefstukjes
  • 15 g (1 eetl. vloeibare) margarine
  • peper
  • zout
  • 2 theel. rode wijnazijn
  • 1 eetl. rode bessengelei of cranberrycompote
  • 1 dl wildfond (pot) of bouillon

Maak de sjalot schoon en snijd hem heel fijn.
Dep de biefstukjes droog met keukenpapier.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in ca. 4 minuten aan beide zijden bruin.
Bestrooi het met peper en zout.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm op een heet bord afgedekt met een dubbele laag aluminiumfolie.
Fruit de sjalot snel in de achtergebleven margarine.
Voeg de azijn, de bessengelei en de fond toe en kook dit op hoog vuur 1 minuut door.

Menusuggestie
Lekker met een trio van groente en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug