Paddestoelenbundeltje

voor 2 personen

  • 4 vellen filodeeg (diepvries)
  • 2 plakjes bacon
  • 150 g gemengde paddestoelen
  • 1 bosuitje
  • peper, zout
  • tijm
  • truffelolie
  • 10 g (3/4 eetl. vloeibare) margarine of boter

Warm de oven voor op 180 °C.
Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
Knip de bacon in reepjes.
Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Bak de bacon in een koekenpan met een anti aanbakbodem bruin.
Bak de paddestoelen en de ringetjes bosui op hoog vuur kort mee.
Maak dit op smaak met peper,zout en wat tijm en druppel er wat truffelolie over.
Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar en bestrijk ze dun met water.
Leg er een tweede vel kruislings op en bestrijk met water.
Verdeel het paddestoelenmengsel er over en vouw het filodeeg losjes tot een bundeltje.
Bestrijk het filodeeg met wat gesmolten margarine of boter.
Plaats de bundeltjes op 2 ovenvaste schoteltjes of schaaltjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin en knapperig.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht reebiefstukjes en een trio van groente en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum



Terug