Perzische aubergine-tomatendip

aubergine_tomatendip (2K)

  • 2 aubergines
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 knoflookteentjes, gehakt
  • 1 theel. zwarte peper
  • 1 theel. zout
  • 1 theel. kurkuma

Prik met een vork gaatjes in de aubergines.
Leg de aubergines in een voorverwarmde oven van 200 °C tot de schil blakert (ongeveer 30 minuten).
Haal de aubergines uit de oven en verwijder de schil.
Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Ontvel de tomaten.
Verhit de olijfolie en bak hierin knoflook.
Voeg de tomaat toe en later de aubergine.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat alles zachtjes garen tot een gladde massa ontstaat.

Tip
Lekker met plat brood, bijvoorbeeld pita of naan.

Bron: Lekker eten, AGIS Magazine Gezond en Zo

Terug