Biefcurry

biefcurry (2K)

  • 400 g sperziebonen
  • 400 g broccoli
  • ½ rode peper
  • 1 citroen
  • 400 g bieflappen
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. Thaise rode currypasta
  • 2 eetl. vissaus
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 theel. basilicum
  • 1 bekertje crème fraîche light á 12½ cl
  • 100 g.ongezouten cashewnoten
  • eventueel wat allesbinder

Maak de sperziebonen schoon, snijd ze doormidden en kook ze 10 minuten.
Maak de broccoli schoon, snijd in kleine roosjes en kook ze 5 minuten.
Maak het pepertje schoon en snijd in dunne ringetjes.
Pers de citroen uit.
Snijd de bieflappen in reepjes.
Verhit de vloeibare margarine in een wok en bak de runderreepjes heel kort op een hoog vuur.
Haal de reepjes uit de pan.
Voeg aan het overgebleven bakvet de olie toe en wok de currypasta samen met het rode pepertje.
Voeg nu vissaus, basterdsuiker, citroensap, basilicum en 3 dl water toe en breng dit aan de kook.
Doe de gekookte sperziebonen en broccoli erbij en laat dit 3 minuten pruttelen.
Voeg crème fraîche, noten en runderreepjes toe en warm het geheel nog even door.
eventueel binden met een beetje allesbinder.

Tip
Kies in plaats van cashewnoten ook eens walnoten.

Bron: Nederlandse Hartstichting

Terug