Rouleaux de veau prince Orloff

  • 4 dunne lapjes kalfsvlees van 150 g
  • 1 sausijsje van onbesproken afkomst, ontveld
  • room
  • 2 eetl. gehakte bladpeterselie
  • 5 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 plakken Parmaham
  • kalfsbouillon
  • 100 g boter

Sla de lapjes vlees, indien nodig, nog wat platter tussen folie.
Snijd ze bij tot een rechthoek.
Snijd de plakjes ham tot hetzelfde formaat.
Weeg afsnijdsels van vlees en ham en maal het met dezelfde hoeveelheid room in de keukenmachine fijn, voeg het sausijzenvlees, peterselie en Parmezaanse kaas toe en breng verder op smaak met zout & peper.
De ham en kaas zijn al zout dus voorzichtig met het kruiden.
Leg op ieder lapje vlees een plakje ham, verdeel de farce erover en rol voorzichtig op.
Bind met een touwtje vast.
zout & peper de vleesrolletjes en bak ze rondom goudbruin in de boter.
Giet de bouillon erbij (ze moeten onder staan) en zet het deksel op de pan.
Laat 20 minuten zachtjes sudderen en neem na 10 minuten het deksel van de pan zodat de saus reduceert.
Serveer de vleesrolletjes met de saus en bijv. bloemkoolmousseline en aardappelpoffertjes.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug