Varkensoesters saltimbocca

saltimbocca_varkensoester (1K)

  • 4 varkensoesters
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 40 g boter
  • snufje peper (versgemalen)
  • paar druppels balsamicoazijn
  • 1 eetl. pesto
  • 12 blaadjes salie (kleine, verse)
  • 4 eetl. masala (of cream sherry)
  • snufje zout

Dep het vlees droog.
Sla de oesters plat onder een stuk vershoudfolie.
Bestrijk met de pesto.
Leg de ham en de blaadjes salie er op.
Rol de varkensoesters strak op en zet vast met een cocktailprikker.
Verhit de boter in een koekenpan.
Bak de vleesrolletjes in ca. 10 minuten gaar.
Haal het vlees uit de pan bestrooi met zout en laat onder aluminiumfolie rusten.
Giet de masala bij het bakvet en breng op smaak met een vleugje balsamico-azijn en vers gemalen peper.
Giet de saus over het vlees.

Lekker met:
ratatouille van courgette, paprika en tomaat, wat gehakte knoflook en Provençaalse kruiden.

Bron: Vlees.nl

Terug