Vlaardingse ijzerkoekjes

orgineel recept
  • 450 g tarwebloem
  • 325 g basterdsuiker*
  • 300 g roomboter of margarine
  • 1 eierdooier
  • +/- 3 theel. kaneel
*) Dit mag naar eigen inzicht geheel of gedeeltelijk vervangen worden door bruine suiker

Boter en suiker eerst goed mengen, eidooier toevoegen.
Hierna geleidelijk, al mengend, bloem en kaneel toevoegen.
Als het deeg goed gemengd is dit op een koele plaats een halve dag laten rusten.
(Liefst in de koelkast.)

Bakken:
Het deeg uitrollen tot een dikke plak van 6 á 7 mm.
Met een steker de koekjes uitsteken.
Bakplaat goed heet maken en de ijzerkoekjes aan twee kanten kort bruin bakken.
De juiste temperatuur door proberen vaststellen.

A.J van Dorp, ik ben een geboren en getogen Vlaardinger en heb het orginele recept in handen.

Terug