Oliebollen met exotische vruchten

oliebollen_vruchten (2K)

  • 1 pak complete mix voor oliebollen
  • ½ blik uitgelekte tropische vruchten
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 2 eieren
  • 3 dl water
  • olie om in te bakken
  • poedersuiker

Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg de uitgelekte tropische vruchten en gembersiroop toe.
Laat het deeg vervolgens 10 minuten rusten.
Verwarm in de tussentijd de olie tot 180 - 190º C.
Vorm met een ijstang kleine bolletjes en laat deze, met niet te veel tegelijk, voorzichtig in de olie glijden.
Bak de oliebollen in ca. 7 tot 8 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruinen.
Haal ze daarna uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi ze met poedersuiker en serveer meteen.

Wijnadvies
IJskoud geserveerde Zeller Schwarze Katz, Zeller Bar Kellerei, Moezel, Saar Ruwer, Duitsland

Succestip
Om te controleren of de olie heet genoeg is dompelt u een korstje brood in de olie.
Het moet direct dichtschroeien.
Als de olie walmt, is deze te heet.

Bron: Spar Succes recepten

Terug