Stoofpeertjes in een jasje van chocolade

stoofpeertjes (2K)

  • 12 kleine stoofpeertjes
  • 1 l water
  • 150 g suiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 gespleten vanillestokjes of 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroenschil
  • 2 eetl. bessensap
  • 400 g pure chocolade in kleine stukjes
  • 1 eetl. poedersuiker

Schil de peertjes en verwijder het klokhuis met een appelboor.
Zet de peertjes vervolgens op het vuur in een pan met water, suiker, kaneelstokjes, citroenschil, vanillestokjes of vanillesuiker en bessensap.
Breng het geheel aan de kook en laat de peertjes op laag vuur onder een deksel ca. 1 stoven.
Neem de peertjes daarna uit het vocht en laat ze op keukenpapier afkoelen.
Laat het kookvocht verder tot een stroop inkoken.
Zeef de kruiden en specerijen er uit en laat het geheel afkoelen.
Smelt in de tussentijd de chocolade in een kom geplaatst in een pan gevuld met kokend water (au bain-marie), zodanig dat er een gladde massa ontstaat.
Zorg dat de temperatuur niet hoger wordt dan 30º C. anders slaat de chocolade bij het afkoelen wit uit.
Haal de peertjes door de afkoelende chocolade.
Laat ze even uitlekken en plaats ze op een plateau met plasticfolie.
Laat de peertjes in de koelkast opstijven.
Haal ze daarna uit de koelkast en plaats de peertjes op gekoelde borden en schep de stroop rondom.
Bestrooi het gerecht met poedersuiker.

Wijnadvies
een ijskoude zoete dessertwijn.

Succestip
Ook lekker met witte chocolade i.p.v. pure chocolade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug