Varkenshaasje Wellington

varkenshaasje_wellington (2K)

  • 4 niet te grote varkenshaasjes
  • 3 eetl. culinesse
  • 2 eetl. jus naturel
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 4 fijngesneden sjalotjes
  • 4 plakken achterham in kleine blokjes gesneden
  • 6 fijngehakte champignons
  • 2 eetl. verse gehakte peterselie
  • 2 eetl. medium sherry
  • 6 eetl. slagroom
  • 1 losgeklopt ei
  • peper
  • zout

Kruid de varkenshaasjes met peper en zout en bak ze in 1 eetlepel culinesse goudbruin en gaar.
Haal het vlees uit de pan en blus de braadjus af met 2 eetlepels tomatenketchup en een scheutje water.
Laat de jus even inkoken en bewaar deze tot later gebruik.
Bak vervolgens de sjalotjes, hamblokjes en gehakte champignons in de rest van de culinesse.
Blus het geheel af met sherry en room.
Voeg vervolgens de peterselie toe en laat het geheel even inkoken.
Breng de saus op smaak met peper en zout en laat deze afkoelen.
Leg in de tussentijd 4 x 2 bladerdeegplakjes in de lengte met de uiteinden op elkaar en druk de naden goed aan.
Leg hierop de varkenshaasjes.
Bestrijk deze met het afgekoelde ham-champignonmengsel.
Rol de varkenshaasjes daarna voorzichtig in de lap bladerdeeg.
Vouw de zijkanten dicht en plaats het vlees met de naad naar onder op een met vetvrij papier beklede bakplaat.
Verwarm de oven voor op 200º C.
Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei en bak de pakketjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Wijnadvies
Chateau Pradeau Mazeau, Bordeaux, Frankrijk.

Succestip
Serveer met bijv. kleine sperzieboontjes (Haricots verts) en aardappelrozetjes.

Bron: Spar Succes recepten

Terug