Gegrilde karbonaadjes met lente-ui en sesam

  • 4 hals- of schouderkarbonaadjes
  • 2 tenen knoflook uit de pers
  • 2 eetl. lichte (Japanse) sojasaus
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • 2 eetl. sesamzaad
  • 3 lente-uitjes, kleingesneden
  • sesamolie

Wrijf de karbonaadjes in met knoflook, sojasaus en ketjap en laat een kwartiertje staan.
Rooster het sesamzaad kort in een droog koekenpannetje.
Gril de karbonaadjes in een hete grillpan (bakken mag ook) in 4 minuten per kant gaar.
Bak apart de lente-uien héél eventjes in een drupje sesamolie tot ze verwelken.
Verdeel op de borden over de karbonaadjes.
Besprenkel met meer sesamolie en sesamzaadjes.
En schenk er een rode wijn met flink houtrijping bij, een Spaanse Reserva of zo.

Bron: Onno Kleyn

Terug