Roereitjes met gerookte paling en kruiden

roereitjes (2K)

  • 4 witte boterhammen, zonder korst in driehoekjes gesneden
  • 8 eieren
  • 1 dl slagroom
  • peper en zout
  • 1 ontvelde tomaat, zonder zaadjes in blokjes gesneden
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. gesneden bieslook
  • 1 theel. tijmblaadjes
  • 200 g gerookte paling in reepjes gesneden
  • 1 eet. roomboter
  • 1 theel. koude boter
  • 4 takjes tijm voor de garnering

Rooster de brooddriehoekjes goudbruin in een droge pan met anti-aanbaklaag.
Breek de rauwe eieren voorzichtig aan de puntzijde open.
De schaal, behalve die van het kapje, moet heel blijven.
Giet het binnenste van het ei in een kom en bewaar de lege dop.
Klop vervolgens de eieren goed door elkaar en voeg de room, tomaat, peterselie, bieslook, tijm en gerookte paling er aan toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Plaats daarna de lege eierschalen in eierdopjes.
Smelt vervolgens de roomboter, zonder te kleuren in een pan met dikke bodem.
Giet daarna het eier-mengsel in de pan en laat het op matig vuur, al roerende stollen.
Neem het ei van het vuur als het bijna is gestold en meng nog een theelepeltje koude boter door het roerei.
Het roerei zal nu niet meer verder opstijven.
Vul vervolgens de eierdopjes met roerei en garneer het gerecht met een takje tijm.
Serveer de eierdopjes met de toast en een eierlepeltje.

Wijnadvies
Pinot Blanc, Rudisbourg, Elzas, Frankrijk.

Succestip
Ook lekker met kleine blokjes ham en/ of kaas i.p.v. paling.

Bron: Spar Succes recepten

Terug