Bruschette met tomaat, basilicum en mozzarella

bruschette (2K)

  • 1 stokbrood
  • 2 eetl. olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 4 grote tomaten
  • 2 eetl. fijngesneden verse of diepvries basilicum
  • 2 bolletjes mozzarella

Verwarm de oven voor op 200º C.
Snijd het stokbrood in dunne sneetjes en leg deze op een ovenplateau met vetvrij papier.
Besprenkel het stokbrood met olijfolie.
Strooi hierover fijngesneden knoflook en kruid ze met peper en zout.
Bak vervolgens de stokbroodsneetjes in de oven tot ze goudbruin zijn.
Laat ze daarna buiten de oven afkoelen.
Snijd in de tussentijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en verdeel deze over het stokbrood.
Strooi hierover de basilicum.
Snijd daarna de mozzarella in plakjes en verdeel deze ook over het stokbrood.
Kruid de mozzarella met peper en zout.
Zet de bruschette vervolgens terug in de voorverwarmde oven en laat de mozzarella 5 minuten smelten.
Haal ze daarna uit de oven en serveer meteen!

Wijnadvies
Lambrusco Bianco, Italië.

Succestip
Ook lekker met groene pesto i.p.v. tomaten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug